Print
Email Share on Facebook Share on Twitter Share on Twitter
14/11/2017

Glavni grad besplatno ustupio objekat, Podgorica dobija još jedan vrtić

Na incijativu gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića odbornici u Skupštini Glavnog grada su usvojili odluku o ustupanju na privremeno korištenje Ministarstvu prosvjete za potrebe vrtiča, objekat u vlasništvu grada koji se nalazi u Staroj varoši. Odluka podrazumijeva da će objekat će biti ustupljen vrtiću Đina Vrbica besplatno na deset godina. U obrazloženju Odluke se navodi da će objekat broj 1 površine 189m2 na katastarskoj parceli broj 3143 KO Podgorica III, iz lista nepokretnosti broj 3217, za potrebe vaspitne jedinice Javne predškolske ustanove „Đina Vrbica“ Podgorica.

Na ovaj način će se značajno ojačati kapaciteti ove javne ustanove, ali i rasteretiti postojeći objekti, koji su suočeni sa problemom prostornih kapaciteta i prebukiranosti.

Ovo nije prvi put da Grad ustupa prostor vaspitno-obrazovnim ustanovama u Podgorici. Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice je već ustupila prostor u Bloku V kapaciteta za oko 100 mališana za povećanje Javne ustanove Ljubica Popović na pet godina.

Podsjećamo da je Glavni grad značajan partner u stvaranju uslova za povećanje obrazovnoh ustanova. Primjeri saradnje se najbolje ogledaju u vrtiću u Zagoriču koji je urađen zajedničkim ulaganjima grada i Minstarstva kao i vrtić na Starom aerodromu čija izgradnja je u toku, ali i izgradnja Srednje stručne škole u Golubovcima. Na sličan način će se realizovati objekti za najmlađe u Bloku VI za koji je idejno rješenje u finalnoj fazi i Tuzima za koji je nedavno raspisan tender za izvođača radova.

PG BIRO