Print
Email Share on Facebook Share on Twitter Share on Twitter
20/04/2017

Gradonačelnik razgovarao sa šefom Delegacije EU u Crnoj Gori

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, sa saradnicima, razgovarao je danas sa ambasadorom Aivom Oravom, šefom Delegacije EU u Crnoj Gori.

Gradonačelnik je ambasadoru Oravu poželio uspješan mandat na čelu Delegacije EU u Crnoj Gori.

Stijepović je, upoznajući Ambasadora, sa aktivnostima i projektima koje realizuje gradska uprava, ocijenio da Crna Gora i njen glavni grad dijele i promovišu evropske vrijednosti i kontinuirano rade na povećanju standarda u svim oblastima kako bi dostigli evropski kvalitet života.

On je naglasio da će skorim punopravnim članstvom u NATO savezu, koji počiva na identičnim demokratskim vrijednostima kao i EU, Crna Gora biti veoma blizu članstu u prstižni klub razvijenih evropskih država.

Sagovornici su tokom razgovora razmijenili mišljenja o dosadašnjem napretku Crne Gore u procesu pristupanja EU, kao i o predstojećim izazovima na tom putu, izražavajući uvjerenje da će se dosadašnja veoma kvalitetna saradnja sa Delegacijom EU u procesu pregovora za pristupanje Crne Gore Evropskoj uniji nastaviti i unaprjeđivati i u narednom periodu.

Gradonačelnik sa zadovoljstvom prihvatio poziv Ambasadora Orava, da na svečanosti koju tradicionalno organzuje Delegacija Evropske unije, zajedno obilježe proslavu 9. maja – Dana Evrope.

Pokrivalice možete pogledati na linku:https://youtu.be/8fMTVKLeb3s

PG BIRO