Print
Email Share on Facebook Share on Twitter Share on Twitter
19/05/2017

Održana konferencija “Moć žene”

Konferencija "Moć žene"  koju Udruženje preduzetnica Crne Gore organizuje u saradnji sa Glavnim gradom Podgorica i Ministarstvom za ljudska i manjinska prava Crne Gore, održana je danas u hotelu Centre Ville.

U ime Glavnog grada prisutnima se obratio Vladimir Rajčić, šef Biroa za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici.

Pozdravljajući prisutne, on je izrazio nadu da će zaključci sa Konferencije ne samo pomoći u obezbjeđivanju što boljeg položaja žene u crnogorskom društvu, već i povećati učešće žena u domaćoj ekonomiji.

“Glavni grad Podgorica predano radi na podsticajima za povećanje preduzetničke inicijative i unapređenju biznis ambijenta kao elementarnih preduslova za rast i razvoj cjelokupne društvene zajednice. U tom procesu žena nosi odlučujuću prevagu.

Biro za ekonomsku saradnju i podrsku biznis zajednici Glavnog grada u svom radu prezentuje svjesnost gradske uprave o neophodnosti ekonomskog osnazivanja zena. Plod te svijesti je upravo informalizacija saradnje sa ženskim poslovnim asocijacijama u Crnoj Gori. Ona je rezultirala nizom značajnih aktivnosti koje bi trebalo da budu putokaz i našoj ali i drugim lokalnim samoupravama u Crnoj Gori kojim putem treba ići u pravcu unapređenja ambijenta za razvoj ženskog preduzetnistva.

U eri problema visoke stope nezaposlenosti, ženu preduzetnicu nije dovoljno posmatrati smo kao indoviduu koja je sposobna da ostvari sopstvenu ekonomsku nezavisnost, već je treba posmatrati i kao kreatora novih radnih mjesta”, zaključio je Rajčić.

PG BIRO