Print
Email Share on Facebook Share on Twitter Share on Twitter
18/05/2017

Podsjećamo građane na mogućnost pribavljanja izvoda iz matičnog registra vjenčanih putem elektronskog servisa

Sekretarijat za lokalnu samoupravu Glavnog grada omogućio je građanima da putem elektronskog servisa pribave izvod iz matičnog registra vjenčanih koji im se dostavlja na kućnu adresu.

Izvod mogu dobiti jednostavno i bez čekanja u redovima. Zahtjev podnose isključivo u svoje ime, popunjavanjem elektronskog obrasca koji se nalazi na portalu Glavnog grada www.podgorica.me. Istovremeno se saglašavaju da im se dostava izvrši na kućnu adresu kao vredonosna pošiljka. Dostavu vrši kurirska služba Pošte Crne Gore.

Administrativna taksa za izvode na običnom obrascu iznosi 2 eura, a na internacionalnom 7 eura. Poštarina i usluga dostave na kućnu adresu (2,2 eura) dodatno se plaćaju Pošti Crne Gore.

U slučaju naručivanja više izvoda, svaki pojedinačni izvod podliježe obavezi  plaćanja administrativne takse, osim kada postoji Zakonom propisan osnov za oslobađanje od plaćanja.

Izvod naručen na portalu www.podgorica.me može se platiti prilikom dostave. Način plaćanja je dio poslovne politike dostavne službe. Dostava se vrši za teritoriju Crne Gore u roku od 24 sata od časa naručivanja  (ne računaju se subota, nedelja i državni praznici). Podnosilac zahtjeva dužan je  da prilikom preuzimanja  izvoda na uvid stavi identifikaciona dokumenta. 

SEKRETARIJAT ZA LOKALNU SAMOUPRAVU