Print
Email Share on Facebook Share on Twitter Share on Twitter
15/03/2017

Restauracija Sat kule i Trga Bećir-bega Osmanagića počinje tokom marta

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, sa saradnicima, primio je danas dr Alija Maskana, potpredsjednika Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA), sa kojim je razgovarao o skorom početku realizacije projekta restauracije Sat kule i Trga Bećir-bega Osmanagića.

Gradonačelnik Stijepović je, izražavajući zadovoljstvo posjetom potpredsjednika TIKA-e zbog početka realizacije jednog veoma značajnog zajedničkog projekta, ocijenio da  to predstavlja samo prvi korak na putu uspješne saradnje te turske agencije i Glavnog grada na realizaciji važnih infrastrukturnih projekata u Podgorici.

Na osnovu ranije potpisanog Protokola o saradnji između Glavnog grada, Uprave za zaštitu kulturnih dobara i TIKA-e na restauraciji Sat kule i Trga Bećir – bega Osmanagića, potpredsjednik Maskan je obavijestio Gradonačelnika da je odabrana renomirana italijanska firma koja će najkasnije do  kraja marta otpočeti ugovorene radove.

Gradonačelnik Stijepović je, ukazujući na značaj Sat kule i Tga Bećir bega Osmanagića, kao simbola Podgorice, istakao da će njihovom restauracijom glavni grad Crne Gore dobiti na značaju, posebno kada je u pitanju ukupna turistička i kulturna ponuda Podgorice.

On je naglasio da ovaj projekat postavlja temelje još uspješnijoj budućoj saradnji TIKA-e i Glavnog grada i nastavak prijateljstva i partnerstva  između dvije države i njihovih naroda.

Potpredsjednik Maskan je zaključio da će radovi na restauraciji, čija vrijednost je procijenjna na 400 hiljada eura, trajati oko četiri mjeseca.

Pokrivalice možete pogledati na sledećem linku: https://youtu.be/cZYSNjhCCJ0

PG BIRO